Skills garden

"Een nieuwe manier van denken over beweegvoorzieningen"

De Skills Garden is onderbouwd door wetenschap en praktijk waarbij spel en plezier gekoppeld zijn aan motorische leer strategieën met aandacht voor gezondheid, welzijn en prestatie. Een plek waar de openbare ruimte in het teken staat van stimuleren, uitdagen en plezier hebben in bewegen. Een plek die onderdeel is van onze leefomgeving, van werken en vrije tijd en waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en samen zijn. Naast de diverse beweegmogelijkheden bieden we met de Skills Garden een sociale infrastructuur die mensen aantrekt en de sociale cohesie bevordert.

De fysieke elementen die toegepast worden in de Skills Garden hebben als groot voordeel dat ze interessant zijn voor veel verschillende doelgroepen (jongeren, ouderen, minder validen, topsport, verenigingen etc.). En wat is er nu mooier dan een publieke ruimte waar verschillende doelgroepen, zowel georganiseerd als ongeorganiseerd, naartoe kunnen komen om te bewegen en samen te zijn. De inrichting van de Skills Garden is maatwerk. Samen met de verschillende belanghebbenden in de omgeving (bewoners, onderwijs, zorginstellingen, personal trainers etc.) wordt de Skills Garden ingericht en wordt de omgeving meegenomen in de denkwijze van het Athletic Skills Model. Zo zorgen we naast de inrichting ook direct voor draagvlak en betrokkenheid vanuit de omgeving.

Een Skills Garden ontwikkelen we samen met de gebruikers! Maatwerk

Veel beweegvoorzieningen worden maar enkele uren per week gebruikt (sportparken, (speel- en schoolpleinen, parken etc.), wij willen dit anders. De Skills Garden is een duurzame visie/product waar juist veel doelgroepen gebruik van kunnen maken. De Skills Garden is o.a. zeer geschikt voor het bewegingsonderwijs, sportscholen en personal trainers, deze kunnen op de Skills Garden hun buiten programma’s opstellen zoals de populaire Cross Fit of Bootcamp. Buurtsportcoaches kunnen beweegprogramma’s opstellen voor o.a. ouderen op basis van bijvoorbeeld spel of balans. Prestatieve verenigingen of bonden kunnen op de Skills Garden sport specifieke elementen trainen op basis van thema’s als agility, flexibility, stability, power en endurance. Maar ook fysiotherapeuten of andere zorgverleners kunnen met klanten of patiënten leuke oefenvormen op maat doen. Daarnaast biedt het ASM een opleiding aan voor onder andere buurtsportcoaches, docenten bewegingsonderwijs, fysiotherapeuten en personal trainers om programmeringen op maat te maken en de Skills Garden te gebruiken volgens de ASM-visie.

"Er zijn natuurlijk verschillende manieren om onze samenleving gezond(er) de toekomst in te laten gaan, maar de Skills Garden heeft aantoonbare wetenschappelijke voordelen en niet onbelangrijk: Het is gewoon hartstikke leuk om te doen!"

Veelzijdig bewegen en aanpassingsvermogen hebben een gunstige invloed op de sportprestaties maar belangrijker nog, het levert ook direct gezondheidswinst op. Kwalitatief bewegen is essentieel in de strijd tegen een aantal gezondheidsproblemen, of het nu gaat om overgewicht, hart- en vaatziekten, diabetes, depressie of dementie.

Skills Garden voor jong en ouder

Skills Garden heeft niet alleen een ontzettende “fun” factor die iedereen uitdaagt om te bewegen, spelen of revalideren, maar biedt daarbij een programma voor diverse doelgroepen om motorisch beter te gaan bewegen en sociaal samen te zijn. Een gedachtegang die ervoor moet gaan zorgen dat mensen langer, gezonder en gelukkiger actief kunnen blijven binnen onze samenleving.

Klimmen

Balans

Mikken

Gooien

Springen

Zwaaien

Rollen

Hardlopen

Overspelen

Stoeien