Natuurtuin
Prinses Maxima Centrum

Stijl en materalisatie: Nature / Hybrid
Locatie: Prinses Maxima Centrum, Utrecht
Oppervlakte: ..
Oplevering: 19 oktober 2019

Ontwikkelingsgerichte zorg, plezier en ontspanning in het Maxima!

Het Prinses Maxima Centrum (PMC) is in mei 2018 geopend als centrum voor complexe zorg en research rondom oncologie bij kinderen, als zelfstandig centrum naast het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Opvallend onderdeel bij de inrichting van het centrum zijn de twee zogeheten Skills Gardens, een creatieve speeltuin die kinderen en hun families uitnodigt tot bewegen, spelen, lachen en stoom afblazen.

De ene Skills Garden is een natuurtuin met Natuurlijke elementen en de andere is een sporttuin met de hybride toepassing van het Skills Garden-concept. De tuinen zijn onder andere gefinancierd door het Nederlands Elftal en ontwikkeld door René Wormhoudt, fysiotherapeut en conditietrainer bij het Nederlandse elftal, in samenwerking met Kragten, adviesbureau voor de buitenruimte. Wormhoudt: ‘We willen met die inrichting alle mensen in het ziekenhuis beïnvloeden. Of het nou kinderen, ouders, schoonmakers, artsen, onderzoekers of fysiotherapeuten zijn. Ook patiënten of familie die zitten te wachten, kunnen even bewegen. Dat soort gedragsveranderingen ontstaan niet zomaar, daar moet je de mogelijkheden voor creëren. Immers zien bewegen, doet bewegen.’

Dankzij de steun van vele sponsoren en donateurs zoals het Nederlands Elftal (KNVB) en de t-shirt actie van Bas Smit is het mogelijk geworden om twee uitdagende sport-, speel- en ontspanningsruimtes te realiseren. 

Bekijk de Socials van het Prinses Maxima Centrum voor meer beelden en informatie

Beleef de Natuurtuin in het Prinses Maxima Centrum zelf

Skills Garden Prinses Maxima Centrum in het nieuws