UITNODIGING: Opening Leer- en Sportpark Veendam

Dagen
Uur
Minuten
Seconden
0 Dagen

tot de opening van de grootste Skills Garden in Europa..

Op vrijdag 1 juli 2022 is de officiële opening van het Leer- en Sportpark de Langeleegte in Veendam. Dit unieke Leer- en Sportpark is volledig gericht op de verbinding tussen leren en sporten. Het Athletic Skills Model heeft een belangrijke rol gehad bij de inrichting van het Leer- en Sportpark, met name voor de Skills Garden. Veendam gaat hiermee voor een nieuwe aanpak én invulling van sportpark de Langeleegte.

Voor de openingsdag is een inspirerend programma samengesteld met sprekers die er echt verstand van hebben, waaronder professor Erik Scherder, oud topsporter/coach Gerard Kemkers en bedenker van het ASM-concept René Wormhoudt. Uiteraard krijg je ook een rondleiding over het Leer- en Sportpark om alles met eigen ogen te zien. We nodigen jou en je collega’s van harte uit voor deze bijzondere dag, die in samenwerking met de Vereniging Sport en Gemeenten wordt georganiseerd.

Herinrichting sportpark de Langeleegte

Bij de herinrichting van het sportpark is er een nieuwe wielerbaan, een nieuw kunstgrasveld en een grote centrale parkeerplaats aangelegd. Ook is er een hernieuwde invulling geven aan het stadiongebouw en er is een grote dojo voor de plaatselijke judoschool aangebouwd.

Skills Garden

Op Leer- en Sportpark de Langeleegte is de Skills Garden (inrichting buitenruimte conform principes van het Athletic Skills Model) een belangrijk onderdeel. Op deze plek kunnen jong en oud, van alle niveaus, komen sporten, spelen, bewegen en ontmoeten. Deze veelzijdige beweeglocatie is met de 6.300 m2 de grootste van Europa in zijn soort. In het Athletic Skills Model staan plezier, veelzijdig bewegen, fitheid en gezondheid centraal. Een uniek element van de Skills Garden in Veendam is de urban sports zone, speciaal ontwikkeld voor de upcoming Urban Sports, waarin een pumptrack, een skatepark en een freerunning zone gecombineerd zijn.

Programma

 • 09:00 Ontvangst
 • 09.30 Welkom door burgemeester Berry Link van de gemeente Veendam
 • 09.35 Ontwikkeling Leer- en Sportpark de Langeleegte door wethouder sport
  Henk Jan Schmaal van de gemeente Veendam
 • 10.15 Trends en ontwikkelingen in sporten en bewegen door Johan Steenbergen van het Mulier Instituut
 • 10.30 Belang sporten en bewegen in het onderwijs door oud topsporter/coach Gerard Kemkers
 • 11.15 Toepassing van het Athletic Skills Model in Veendam door ASM founder René Wormhoudt
 • 11.45 Pauze
 • 13.00 Het effect van sporten en bewegen op het lerend vermogen door professor Erik Scherder
 • 14.00 Officièle openingshandeling Leer- en Sportpark de Langeleegte
 • 14.15 Rondgang Leer- en Sportpark de Langeleegte met sportive demonstraties
 • 15.30 Napraten en netwerken met een hapje en een drankje in Henk Nienhuis Istadion

 

Aanmelden >

Heeft u na het lezen van deze uitnodiging nog vragen, dan kunt u contact opnemen met Mark Bakker via veendambeweegt@veendam.nl.

Deel dit bericht