Uitzending gemist: Sportlab Sedoc met Kiran Badloe en René Wormhoudt

“Wat doet een windsurfer nou in een sportzaal?” Dat is de centrale vraag van voormalig topatleet Gregory Sedoc aan René Wormhoudt in de uitzending van Sportlab Sedoc over Olympisch windsurfer Kiran Badloe. De TV-presentator en analist bij de NOS ondervindt aan den lijve de variatie aan balansvaardigheden die bijdragen aan een betere windsurfer en krijgt meer te weten over het ASM met de Schijf van 10! en wat Donorsporten zijn.

Hangen, rollen, steunen, glijden, springen en draaien. Sedoc, die tevens ook ASM-instructeur Advanced is, kreeg een flinke uitdaging voor de kiezen. Om te ervaren hoe veelzijdig balans te trainen is, werd hij door Wormhoudt uitgedaagd met een o.a. balansparcours. Hiervoor keerde de oud topatleet terug naar “zijn” stad Almere en de door het ASM ontworpen AKT-ruimtes bij het Topsportcentrum. Deze ruimtes zijn met aantrekkelijke kleuren, vormen en toestellen zo ontworpen om een grote diversiteit aan beweegvormen uit de Schijf van 10! van het ASM te oefenen. Precies wat een topatleet nodig heeft om zich veelzijdig te kunnen ontwikkelen en wat elke beweger wilt om een leven lang plezier in bewegen te hebben.

Sportlab Sedoc

Gregory Sedoc bekijkt is zijn programma Sportlab Sedoc op NPO 2 hoe de wetenschap kan bijdragen aan de gouden medaille van de windsurfer Kiran Badloe, die hij deze zomer op de Olympische Spelen in Tokio hoopt te behalen. Kiran is op dit moment onze wereldkampioen windsurfen. Hij wil graag in de voetsporen van zijn voorganger Dorian van Rijsselberghe treden. Zo ontmoet Gregory in de uitzending ondermeer ook Douwe Broekens, die de wind en stroming in Tokio onderzoekt. Ook Casper Bouman is nu al intensief met de olympische race van Kiran Badloe bezig. Hij weet de minieme verschillen van het materiaal te achterhalen. En oud-olympisch kampioen Stephan van den Berg haalt met Gregory herinneringen op.

Deel dit bericht