Oranje opent Sporttuin in Prinses Maxima Centrum

De spelers van het Nederlands elftal hebben vanmiddag, dinsdag 5 juni, een sporttuin in het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie geopend. De internationals hebben op hun kosten de tuin laten aanleggen in het grootste kinderkankerziekenhuis in Europa.


Door: KNVB.nl

Foto: Matthijs de Ligt voetbalt met patiënten van het Prinses Máxima Centrum.
– Credits: KNVB Media

Lees hier het volledige artikel

Vorig jaar maart deed de spelersgroep van het Nederlands elftal een donatie voor het aanleggen van de tuin. Direct uit Turijn, waar Oranje gisteren met 1-1 gelijkspeelde tegen Italië, ging een groot deel van de spelersgroep en staf naar Utrecht voor de opening van de tuin.

(…)

Wormhoudt

Extra bijzonder is de rol van René Wormhoudt, herstel- en conditietrainer van het Nederlands elftal. Naast zijn werkzaamheden voor de KNVB ontwerpt Wormhoudt ook omgevingsruimten, zoals sportaccomodaties en buitenruimten. Zo ontwierp hij ook de tuinen in het Prinses Máxima Centrum, waaronder de sporttuin die door de spelers van het Nederlands elftal is gedoneerd.

“De tuin is zo ingericht dat de kinderen die ziek zijn, maar ook hun broers, zussen en ouders én de mensen die hier werken, op een leuke manier als afleiding kunnen bewegen”, vertelt Wormhoudt over de sporttuin. “Bewegen is natuurlijk ontzettend belangrijk om fit en gezond te blijven. En afleiding, met de leuke kleuren, de leuke vormen en de speelse dingen, zorgt ervoor dat je hier graag even verblijft – zodat je even in een andere situatie terechtkomt.”

Veelzijdigheid

Of er een overeenkomst is tussen zijn werk voor het Nederlands elftal en het ontwerp van locaties als deze? “Ja, er zit een enorme overlap in. Beter kunnen bewegen telt voor mensen die minder fit zijn, maar ook voor mensen die heel erg fit zijn. Juist in de topsport gaat het om procenten. Als je daar winst wil maken, moet je niets weglaten. En zeker de veelzijdigheid niet, die we ook toepassen in de warming-up en delen van de training. Die veelzijdigheid komt ook hier in de tuin weer terug.”

Wormhoudt genoot van de middag, zoals alle aanwezigen genoten. De spelers van het Nederlands elftal en de kinderen maakten direct gebruik van de tuin, door samen onder andere te voetballen, te hockeyen en te basketballen. Even stond voor iedereen het sporten en het plezier voorop en alle andere narigheid op de achtergrond.

Deel dit bericht