Skills Garden
Almere Haven

Stijl en materalisatie: Hybrid
Locatie: Gemeente Almere (Flevoland)
Oppervlakte: 4400m+
Oplevering: 20 juni 2019

Lees meer

Mini-magazine 'Eén jaar Skills Garden Almere Haven'

Inclusief vijf interviews met verschillende gebruikers

Ruim 4.400 m2 sport- en beweegplezier!

Vol trots opende de gemeente Almere op woensdag 19 juni 2019 de Skills Garden in het Stadswerfpark in Almere Haven. Ruim 250 buurtbewoners waren getuige van de eerste sportactiviteiten op deze unieke sport- en beweeglocatie in de openbare ruimte. Een dag later mochten we nog eens 200 professionals uit heel Nederland verwelkomen. Jong, oud, valide en mindervalide weet er inmiddels zijn of haar sportieve weg te vinden.

In Almere Haven, het oudste stadsdeel van Almere, is veel aandacht voor stedelijke vernieuwing. Een belangrijk onderdeel van deze stedelijke vernieuwing was ook de aandacht voor sociale cohesie, het samenbrengen van de buurt (ook fysiek) en het vergroten van de leefbaarheid. Zo ook bij de renovatie van de playground Haven. Parallel aan deze ontwikkeling binnen de gemeente, was de ontwikkeling van het concept Skills Garden, gebaseerd op de visie van het ASM.

Er was al een intensieve samenwerking tussen de gemeente Almere en het ASM. Dit uit zich onder andere in het verzorgen van opleidingen, het inrichten van de AKT-binnenruimte (geopend in 2017) en het ondersteunen van de implementatie van het ASM bij sportverenigingen. Aangezien de openbare ruimte een belangrijke rol speelt in het Almeerse sportlandschap, was de Skills Garden een logisch vervolg van de samenwerking. En zo kwamen in 2017 twee ontwikkelingen bij elkaar: de stedelijke vernieuwing in Almere Haven en de inhoudelijke visie vanuit het ASM en de gemeentelijke afdeling Sport. Dit heeft uiteindelijk geleid tot realisatie van de Skills Garden in 2019. 

Beleef de Skills Garden in Almere zelf

Skills Garden Almere Haven in het nieuws

Opening Skills Garden Almere Haven

met Erik Scherder, Erben Wennemars, Wethouder Julias Lindenbergh en ontwerper René Wormhoudt